Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Единствена техника за да помогне во дијагностицирањето на Паркинсоновата болест во рана фаза.

Вработените на Универзитетот на кралицата во Мелбурн создадоа нова и единствена програма за дијагностицирање на болест како Паркинсонова болест , дури и пред да се појават првите карактеристични клинички знаци на таква болест. Досега таквите тестови не постоеле, патологијата била откриена поради нагласените симптоми и непоправливите промени во мозокот, што на пациентите им остава мало шанса за поволна прогноза.

Суштината на новиот дијагностички тест лежи во фактот дека нејзината имплементација бара хартија и пенкало, како и табла или голем таблет за графика. Со помош на такви уреди, едно лице било побарано да изврши низа едноставни задачи. Тогаш програмата, дизајнирана од научници, ќе ги анализира сите информации во реално време.

Оваа дијагностичка технологија веќе е тестирана кај повеќе од 60 пациенти кои веќе биле дијагностицирани. Научниците забележуваат дека околу половина од испитаниците не покажале изразени клинички манифестации на болеста, а останатите имале надворешни симптоми кои имале поинаков степен на интензитет.

Во текот на таквото научно истражување, луѓето беа замолени да напишат предлог, да отелотворат одредена секвенца на букви, а исто така да ја отсликуваат спиралата на Архимед. Вреди да се напомене дека научниците биле во можност да го детектираат почетокот на почетокот на прогресијата на една таква болест со точност од 93%.

Сепак, и покрај овие позитивни резултати од новата дијагностичка техника, експертите забележуваат дека потребни се повеќе истражувања за зголемување на ефикасноста на дијагностицирање на Паркинсонова болест, што ќе ви овозможи да започнете соодветна терапија што е можно побрзо и да обезбедите поволен исход.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .