Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците ја нарекоа возраста на жената која е најповолна за раѓањето на детето

Долго време постоеше тренд за рано мајчинство. Повеќето млади девојки, па дури и тинејџери, се обиделе да започнат семејство што е можно порано, без да размислат за можните последици од еден таков природен физиолошки процес.

Во текот на долгогодишните студии, научниците успеаја да дознаат што е подобро да се породи по триесет години. Ова, на прв поглед, беше шокантна изјава, дојде медицинскиот персонал на Универзитетот Коимбра, кој се наоѓа во Португалија. Иако порано се веруваше дека жените од оваа возраст се многу помалку веројатно да издржат и да раѓаат здраво дете, бидејќи младото тело ќе може многу подобро да се справи со оваа задача.

Научни истражувачи од областа на медицината го отфрлија таков заеднички мит со тресок. Во текот на овие студии, стана познато дека жените кои родиле во понапредна возраст, со помала веројатност да страдаат од здравствени проблеми, како и живееле подолг живот. Впрочем, лекарите имаат воспоставено директен контакт на жена со бременост и породување, со долговечност и "железо" здравје.

Покрај тоа, оваа возраст е поповолна не само за жената, туку и за нероденото дете. Бидејќи, раната бременост е стрес за телото и здравјето на младата мајка се уште не е силно.

По истекот на таквата генетска анализа, се покажа дека жените кои го родиле своето прво дете на возраст од 30 до 35 години, за неколку години или дури децении, живееле подолго. Фалат како продуктивни индикатори не можат да бидат девојчиња кои станале мајки од 15 до 25 години. Бидејќи бременоста има лош ефект врз физичкото и психолошкото здравје. И, во некои случаи, можно е патологијата на новороденче.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .