Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Курмерите ќе заштедат од рак на мозокот

Американските научници од Универзитетот во Централна Флорида спроведоа серија студии и сфатија дека куркумите можат ефикасно да се користат како лек против клетките на ракот. Сепак, се забележува дека само во однос на тумори на мозокот , имено невробластомот.

Треба да се забележи дека неуробластомот е малигна неоплазма на симпатичкиот нервен систем, кој е прилично отпорен на лекови. Целосниот текст на студијата беше објавен во научното списание "Наноскале".

Според научните истражувања направени од специјалисти, позитивниот ефект на ваквото зачинување лежи во неговиот состав, имено, во компонентата curcumin, која, всушност, му дава карактеристична жолто-портокалова боја. Оваа компонента е во состојба ефикасно да ги отстрани клетките на ракот и да го инхибира развојот на онколошкиот процес.

Тестирањето покажа дека куркуминот ефикасно се бори против клетките на ракот само како дел од наночестичките. Значи, беше откриено дека новиот третман за оваа опасна болест доведува до фактот дека одржливоста на клетките на ракот е преполовена. Покрај тоа, здрави клетки не се вклучени во процесот. Тие не се засегнати од лекот.

Во моментов, се планира клинички испитувања на животни. Зборувајќи за широката употреба на новиот лек ќе биде можно само врз основа на оваа фаза на работа.

Во секој случај, новата супстанција веќе се покажа од позитивната страна во смисла на лекување на таква опасна болест, така што постои и секоја причина да се верува дека за неколку години третманот на невробластомот ќе биде возможен со лекови.

Во моментов, нема ефективни лекови против овој тип на онкологија. Дури и во услови на навремена операција, веројатноста за релапс е висока и речиси секогаш се случуваат компликации.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .