Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

ХИВ таблетите може да се заменат со инјекции.

На конференцијата на Меѓународното друштво за борба против СИДА , која се одржа неодамна во Париз, беше обезбедена нова алатка за лекување на оваа болест. Така, се забележува дека сега секојдневната пилула може да се замени со инјекции. Предноста на вториот метод на администрација на лекови е тоа што може да се направи на секои неколку месеци. За споредба, апчиња треба да се земаат секој ден.

Во моментот, лекот сè уште не се проширил. Ова се планира да се направи откако сите практични тестови се завршени и сите правни прашања се договорени.

Практичниот дел од експериментите е веќе спроведен, и оваа фаза на работа траеше две години. Исто така е забележано дека резултатите беа прилично позитивни.

Практичниот дел од истражувањето вклучува 286 лица со позитивен ХИВ статус. За две години, наместо да користат традиционална антиретровирусна терапија со лекови, добија инјекции од нов лек. Според резултатите од студијата, беше утврдено следново: вакцината ја намали содржината на вирусот во крвта за 94%, додека традиционалните препарати за таблети - до 84%.

Ваквата ефективност на нова супстанција се должи не само на неговиот состав, туку и на принципот на неговото дејствување. Лекот се инјектира во мускулите на глутеус, каде што активните компоненти се собираат меѓу мускулните влакна и влегуваат во крвотокот. Ефектот на лекот е забележан во рок од 48 недели.

Овој метод на терапија ќе биде особено погоден за оние кои имаат неправилен живот ритам и не земаат лекови навремено. Покрај тоа, третманот со такви инјекции ќе помогне да не се рекламира нивниот ХИВ статус, бидејќи и покрај достапноста на информации во врска со оваа болест, многу луѓе ги третираат ваквите пациенти исклучително негативно.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .