Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците развија нова контрацепција

Група научници од Масачусетс измислиле нов тип на контрацепција. Поточно, овие се познати кондоми, но врз основа на хидрогел. Треба да се напомене дека оваа супстанца во иднина ќе се користи за производство и други лекови, меѓутоа во моментот клиничките испитувања се изведуваат само на бариера контрацепција.

Според научниците, ваквите кондоми ќе бидат по ред поголем од оној што сега се применува. Значи, се претпоставува дека тие ќе бидат посилни и поудобни, но дебелината на латексот ќе остане иста. Сепак, ова не е најважната предност на новите контрацептиви.

Составот на користениот хидрогел, научниците предлагаат да се воведат специјални антибактериски лекови, кои истовремено ќе го користат овој вид кондом и како средство за превенција од заразни болести и СПБ.

Поради фактот што главната активна компонента овде не е составот на латексот, имено хидрогелот, триењето се намалува за време на директната употреба на бариерната контрацепција, што исто така дава одреден позитивен ефект во однос на физиолошките чувства за партнерите. Сепак, неопходно е да се земе предвид дека овој момент е индивидуален и затоа не треба да биде сигурен за тоа.

Во моментов, научниците не можат точно да кажат кога ќе бидат достапни новите кондоми, меѓутоа, нивните трошоци ќе бидат неколку пати повисоки од конвенционалните контрацептиви, кои, всушност, се целосно оправдани.

Сега се тестира нова контрацепција, и ако целата работа е успешна, можеме да зборуваме за масовно производство.

Треба да се напомене дека научниците имаат намера да користат хидрогел за изведување на некои медицински процедури, вклучувајќи и некои хируршки операции. Студиите во оваа област веќе започнаа, сепак, досега нема информации за сцената и успехот на истражувањето.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .