Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Ракот може да се третира со спреј

Секоја година, голем број на луѓе умираат од рак во светот, а проблемот со ефективна терапија се уште е многу акутен. Сепак, со оглед на најновите откритија во светот на медицината, постои позитивен тренд во ова прашање.

Значи, научниците од Краснојарск, заедно со канадските експерти од областа на биомолекуларните технологии, измислиле специјален оптометриски оптомет, кој ќе помогне да се спроведат операции за ексцизија на тумори на рак поефикасно. Треба да се напомене дека новата алатка веќе поминала низ серија клинички испитувања и била употребувана од неврохирурзи за време на следната операција за отстранување на тумор на мозокот.

Принципот на дејство на таквиот лек е тоа што го "нагласува" ткивото, кое исто така е инфицирано со рак. Така, за време на операцијата, хирургот ќе може да ја отстрани не само неоплазмата, туку и веќе заразените блиски ткива. Како резултат на тоа, ефективноста на оперативната интервенција ќе се зголеми за неколку пати, а ризикот од повторување на болеста ќе биде минимизиран.

Во широката употреба на оваа супстанција нема да има, бидејќи треба да поминете низ неколку практични тестови и да ги решите сите прашања во врска со сертификација на нов лек - таков коментар беше даден во Министерството за здравство.

Клиничарите самите велат дека иако спреј помага значително да го подобри квалитетот на третманот, не вреди да се размислува како лек. Традиционалните методи - зрачење и хемотерапија сеуште ќе се применуваат.

Научниците кои учествуваа во развојот на овој спреј против рак, се надеваат дека овој метод на третман ќе помогне да се намали бројот на смртни случаи поради процесите на рак. Сепак, на прво место секогаш треба да се превенира ваквите болести, вклучувајќи и систематски преглед од страна на тесно квалификувани лекари.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .