Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Чили може да се користи како анестетик

Вработените во приватна фармацевтска компанија во САД спровеле студија и утврдиле дека чили може да се користи како анестетик за болести на зглобовите, особено кога станува збор за хронична болка. Треба да се напомене дека втората фаза од клиничките испитувања, во моментот, е завршена и беше многу успешна.

Да бидеме прецизни, ова не е за целиот зеленчук, туку за екстракт, кој се добива врз основа на тоа. Оваа супстанца се нарекува транскапсаицин. Според прелиминарните податоци, лекот базиран на оваа компонента не ги ублажува симптомите на болка, туку ја елиминира клиниката на хронична болка за шест месеци. Така, синтетичката верзија на екстракт од чили пипер помага да се ослободи лице од хронична болка во случај на неизлечиви болести на мускулно-скелетниот систем и особено на зглобовите.

Механизмот на дејствување на новата алатка е прилично едноставен - во областа на синдромот на болка пациентот се инјектира. Активните компоненти на лекот едноставно ги деактивираат нервните завршетоци кои пренесуваат сигнал за болка до мозокот. Така, симптомот е елиминиран, и пациентот брзо добива олеснување.

Забележано е дека, за разлика од традиционалните анестетици, новиот агенс врз основа на транскапсаицин не е зависен. Втората фаза од клиничките испитувања ја покажа ефективноста на оваа дрога - покрај фактот дека синдромот на болка брзо се елиминира, мобилноста на екстремитетите се подобрува, што значително го подобрува квалитетот на човечкиот живот.

Во моментов се во тек на завршната фаза од клиничките испитувања. Ако резултатите од овие дела се задоволителни, тогаш сосема е можно наскоро лекот да се користи за лекување на ревматоидни болести.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .