Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Бавно одењето може да биде знак на болест.

Бавната брзина на движење на нозете може да укаже на почетокот на развојот на болестите, вклучувајќи ги и неизлечивите болести - ова е заклучокот донесен од научниците од Универзитетот во Масачусетс.

Во зависност од брзината со која се движи лицето, може да се процени дали има патологии на кардиоваскуларниот систем, сенилна деменција или срцева слабост .

Научниците велат дека таков показател е многу важен за време на дијагностиката на болеста, заедно со вредностите на крвниот тон, отчукувањата на срцето и температурата на телото. Покрај тоа, беше измислен посебен сензор, кој лесно се монтира на ѕидот. Тоа ќе обезбеди можност за мерење на стапката на одзив не само во канцеларијата на лекарот, туку и дома, а промените во неговите податоци ќе го покажат почетокот на прогресијата на болеста.

Истражувачите веруваат дека таков уред, кој не ја надминува големината на мал телевизор, може да открие сериозни здравствени проблеми во раните фази, поради внимателна анализа на горенаведените параметри. Сензорот веќе е тестиран во неколку американски домови за стари лица. Со него, проценетата брзина на движење на лице со точност од 99%.

Програмерите, исто така, забележуваат дека таков уред емитира околу 100 пати помалку радиоактивни бранови од мобилен телефон. Таквите бранови можат да поминат низ ѕидови, со што се зголемува радиусот на акција до 13 метри. Ова е сосема доволно за да го надминете овој индикатор во канцеларијата на лекарот или во мал стан.

Уредот може да се користи за следење на брзината на движење кај здрави луѓе. Во такви случаи, сите промени ќе го предупредат лицето за евентуалниот почеток на развојот на болеста, што ќе претставува поттик за барање квалификувана помош.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .