Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Лекарите сфатат како да го предвидат степенот на болка при породување

Австралиските лекари ја идентификуваа врската помеѓу болката за време на менструацијата и силата на болката што една жена ќе ја почувствува при трудот.

Доста голем број на послаби секс се соочува со интензивна болка за време на менструацијата, а за некои такви кратки временски периоди поминува без да се изразува непријатност. Според експертите, во зависност од тоа колку жена страда за време на менструацијата, може да се предвиди нивото на болка за време на породувањето.

Менструалните болки, кои не се предизвикани од надворешни причини, често се намалуваат во интензитет додека растат или по раѓање. Клиничарите тврдат дека првите фази на трудот се слични на чувствата за време на менструацијата. Ова се должи на фактот што истиот механизам се развива во женското тело - се јавува процесот на отворање на грлото на матката, наспроти позадината на која се формираат контракции на матката.

Нормално, грлото на матката за време на менструацијата е околу 1 сантиметар широк, што трае од два до три дена. Најсериозна болка кај женското искуство со тешки крварења.

За да се роди бебето потребно е вратот да се отвори 10 сантиметри, но во почетните фази, кога отворот не надминува 5 сантиметри, чувствата се многу слични на менструалниот нелагодност. Сепак, веднаш штом откривањето ќе изнесува 7 сантиметри, синдромот на болка значително ќе се зголеми. Тоа е она што го објаснува фактот дека некои жени одат во болница во врска со втората фаза на подготовка за породување, односно со значително откривање на грлото на матката.

Од ова следува дека ако менструацијата помине со минимална манифестација на болка, тогаш жената ќе има лесна испорака.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .