Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците научија да откриваат рак со гума за џвакање

Плунката, која се населува на гуми за џвакање, може да открие присуство на протекување и вид на рак процес во телото. Група научници од Алабама дојдоа до овој заклучок, предлагајќи иновации во областа на дијагностицирање на рак.

Вработените во една од биотехнолошките компании развија специфична гума за џвакање, со што е можно да се идентификува рак на човекот на панкреасот , белите дробови и видовите жлезди .

Суштината на оваа иновација лежи во фактот што во текот на процесот на џвакање на гума за џвакање остануваат одредени хемиски соединенија содржани во плунката, кои се карактеристични за некои видови на онкологија. Користејќи вакви комбинации, клиничарите ќе можат да утврдат дали ракот на човекот е во телото на некоја личност или друг, и кој тип е својствен за него.

Според биолозите, хемикалиите кои се специјални испарливи соединенија ќе бидат единствени за секој вид на рак процес.

Покрај тоа, уште еден позитивен аспект на овој пронајдок е тоа што тој може да ги замени конвенционалните тестови, за да добие резултат од кој е неопходно одреден временски период. Најновата дијагностичка техника ќе биде многу пати попрецизна, бидејќи гума за џвакање е во устата на пациентот со сомнителна онкологија.

Таквото откритие ќе овозможи да се зачуваат уште повеќе животи, бидејќи може да го открие текот на ракот дури и во првичните фази од неговиот развој. Како што знаете, речиси секој вид на рак процес во раните фази на нејзиното формирање е целосно асимптоматски или се изразува со оние знаци кои не се способни точно да го покажат присуството на канцер на одреден орган.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .