Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците - спермата може да помогне во лекувањето на ракот на матката

Група истражувачи од Германија предложија употреба на машки сперматозоиди во третманот на рак на матката и нејзините додатоци, како и за третман на воспалителни болести во карличната област.

Денес, во медицината, еден од главните проблеми во создавањето на нови лекови е нивното "доставување" до местото на патологија. Научниците подолго време не можеле да се справат со таков систем, што во голема мера ќе го поедностави третманот на пациентите со токсични лекови, бидејќи тие можат да го отрујат човечкото тело. Во разни времиња, за да се постигне таква цел, се предлага користење на разни електронски уреди и уреди, но досега ниту еден од нив не покажа позитивни резултати за сите индикатори.

Благодарение на долгорочните научни истражувања, истражувачите предложија посебен механизам за транспорт на лекови во карличната област за лекување на разни заболувања. Ова може да се направи со сперма. Пред ваквото откритие, проблемот со лекување болести во оваа област беше дека вагината има одредена киселост, под условите за кои е прилично тешко да се спроведе локален третман. Ова не само што го комплицира процесот на закрепнување, туку и значително го одложи. Многу е тешко целосно да се елиминираат воспаленија, венерични болести и процеси на рак на карличните органи, без тешка интоксикација на пациентот.

Најновата техника е што лекарите предлагаат инјектирање на сперматозоиди, претходно заштитени со цитоплазма со доксорубицин, потребни лекови. Научниците откриле дека горенаведените мерки неколку пати ги успоруваат сперматозоидите, но не ги убиваат, што може да се користи за лекување на бројни сериозни болести.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .