Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

"Нектар Терапевт" создаде анестезија без наркотичен ефект

Меѓународната компанија "Нектар Терапевтик" објави дека е пронајден нов лек за болка. Оваа дрога работи со уникатен метод, кој не влијае на мозокот толку брзо. Сега, пациентите нема да доживеат чувство на еуфорија за време на елиминацијата на болката.

Така, лекарите сакаат да го намалат бројот на зависници од дрога. Групата за зависници ги вклучува оние луѓе кои користат дроги да не ги елиминираат нападите на болка, туку да добијат еуфорија и задоволство.

Денес, лекарите и фармацевтите во САД одредуваат високо ниво на злоупотреба и предозирање со различни опиоидни аналгетици. За разлика од другите лекови против болки, лекот за Нектар Терапевт полека го погодува мозокот. Сепак, главната задача, елиминацијата на болката, исто така, е постигната брзо. Благодарение на овој резултат, лекарите се надеваат дека ќе можат да го намалат бројот на аптеките зависни од дрога, со што се намалува ризикот од злоупотреба.

Експериментите беа спроведени на луѓе дијагностицирани со хронични напади на болка во лумбалната област и назад. За одреден период, лекарите го испитуваа "NKTR-181", што е име дадено од страна на научниците во дрога.

Стандардните болни лекови функционираат врз основа на ефектите на никотин и кокаин. Колку побрзо лекот или лекот го достигнуваат мозокот, преминувањето на крвно-мозочната бариера, толку повеќе му дава задоволство на лицето, односно чувствува чувство на еуфорија. Новиот лек "NKTR-181" користи сличен концепт на влијание, но својствата не се модифицирани со формулата или начинот на администрација на телото. Ефектот на оваа дрога на мозокот не може да се забрза со други средства.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .