Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Антидепресивите ја намалуваат количината на калциум во крвта

Тим научници од државата Аризона откри дека лековите кои припаѓаат на групата на антидепресиви, го намалуваат количеството на калциум во крвта. Сепак, исто така е забележано дека таквите негативни фактори се забележани само ако оваа дрога е злоупотребена, односно се консумира почесто од двапати годишно.

За да ги потврдат теоретските податоци, научниците спроведоа неколку практични студии. Истражувани се повеќе од 100 случаи на случаи на луѓе кои земале овие лекови повеќе од двапати годишно. Значи, беше откриено дека таквите пациенти најчесто отишле во болница со фрактури на горните или долните екстремитети. По испитувањето на составот на антидепресиви, научниците открија дека таквите ефекти се предизвикани од супстанции кои "измијат" калциум од крвта. Така, за време на третманот на психолошките нарушувања, физичкото здравје е оштетено - недостатокот на калциум во крвта е полн со сериозни компликации.

Ако ја исклучите употребата на таквите лекови не може да биде, подобро е да ги земете во комбинација со витамини и минерали. Така, ефектот на супстанцијата што го уништува коскеното ткиво ќе се неутрализира. Покрај тоа, комплексот на витаминот ќе ги врати заштитните функции на телото и, воопшто, ќе има корисен ефект врз благосостојбата. Како резултат на тоа, потребата за антидепресиви едноставно ќе исчезне.

Клиничарите забележуваат дека употребата на такви лекови, воопшто, има негативно влијание врз здравјето. Нејзината честа употреба може да предизвика развој на други патолошки процеси и зависност. Затоа, тие треба да се земаат само во екстремни случаи и само како што е пропишано од лекар. Би било идеално целосно да се елиминира употребата на таквите лекови.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .