Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Антибиотиците направени пред царски рез се опасни за децата

Контактот со група на лекови кои се антибиотици може да предизвикаат проблеми со имунолошкиот систем на детето. Овие заклучоци беа направени од научници по неколку студии. Се забележува дека постои одреден ризик кога антибиотиците се земаат пред царски рез. Треба да се напомене дека лекот е намерно даден со цел да се спречи развојот на стрептококна инфекција за време на операцијата.

Со цел да се потврдат теоретски претпоставки, научниците спроведоа неколку практични експерименти. Како експериментални, како и во повеќето случаи, глувци биле изведени.

Антибиотиците, кои беа администрирани на глувците, уништија важни бактерии во гастроинтестиналниот тракт, со што го нарушија целиот метаболички процес во телото. Дури и кратко време, таквата повреда значително го зголемила ризикот од развој на пневмонија и дури доведе до смрт. Треба да се напомене дека не е секогаш можно да се врати нарушената бактериска рамнотежа.

Според научниците, овој фактор објаснува зошто здрави родители раѓаат дете со астма , проблеми со белите дробови и така натаму. Треба да се напомене дека студиите се однесувале само на оние случаи каде што антибиотикот бил земен директно пред царски рез. Секако - дрогата убива штетни бактерии, но во исто време, исто така, уништува корисни организми. Сепак, засега, невозможно е да се исклучи оваа постапка пред почетокот на трудот, бидејќи тоа е исполнето со сериозни последици. Затоа, научниците ќе продолжат да вршат истражувања во оваа насока со цел да најдат побезбедна алтернатива и целосно да го елиминираат ризикот од развој на ваквите патолошки процеси во детскиот организам.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .