Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците откриле нов метод за третман на сериозни болести.

Нова идеја за третман му припаѓа на д-р Марк Дуранте. Според него, ако потопете го пациентот во вештачки сон, можете поефикасно да се справите со сериозни болести. Во овој случај, ние зборуваме за онколошки заболувања.

Додека пациентот е во режим на хибернација, неговата телесна температура паѓа на 18 степени. Во овој случај, сите процеси во телото, вклучувајќи ги и патолошките, се суспендирани. Така, лекарите ќе имаат многу повеќе време за надминување на ракот и го прават тоа со минимална повреда.

Според лекарот, постојат неколку случаи во медицината кога едно лице доживеало абнормална телесна температура и успешно се справило со тешки патолошки процеси. Затоа, има смисла да се започне воведување на луѓето во оваа ситуација намерно, но веќе со помош на лекови.

Како што знаете, со развојот на метастази, целосно елиминирање на сите видови на рак е тешко, или подобро, речиси невозможно. Радиотерапијата е доста трауматична за телото и не е секогаш оправдана. Во состојба на "хибернација", развојот на ракот е малку забавен, што ќе даде време да ги спроведе сите потребни медицински мерки. Така, едно лице се буди веќе здраво и многу помалку време е потребно за рехабилитација.

За практична потврда, научниците спроведоа научен експеримент. Како експериментален зеде глувци. Тие беа вештачки хибернирани и ги изведоа сите потребни манипулации. Резултатите од медицинскиот преглед по експериментот покажале дека не постои онколошки процес во телото.

За третман на луѓе, овој метод ќе се применува во 5-10 години. Сето тоа зависи од ефективноста на понатамошните тестови. Според научниците, за да се справи со болеста, треба да внесете лице во таков режим најмалку една недела. Исто така, останува да се види колку е ефикасен овој метод на третман во подоцнежните фази на ракот.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .