Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Маларија лек го лекува ракот на мозокот

Специјалисти од Медицинскиот центар, кој се наоѓа на Универзитетот во Колорадо, успеа да излечи 26-годишен пациент од една од најагресивните форми на онкологија на мозокот, глиобластом, со лек како што е хлорокин. Слична дијагноза била направена и кај девојката на возраст од 21 година. По продолжената терапија со лекови, малигната неоплазма станала отпорна на било какви лековити супстанции. Наспроти ова, лекарите сугерираа разочарувачка прогноза - очекуваниот животен век на пациентот беше само неколку месеци.

Но, комбинацијата на лекови, која вклучуваше хлорокин, целосно ја промени ситуацијата. Оваа супстанција интервенираше во телото и овозможило клетките на ракот да се спротивстават на терапијата со лекови. Само после тоа се зголемило чувствителноста на малигните тумори на лекови. Лекарите воведоа слична комбинација на супстанции кај неколку пациенти со рак на мозокот и добија скоро идентични резултати.

Единствена комбинација креирана од медицинскиот научник Ендру Торберг во својата лабораторија. Тој и неговиот тим долго време го истражувале како процес како автофагија. Се состои во апсорпција и варење на внатрешните делови на клетките. На овој начин, тие ги разбиваат протеините кога енергијата е недоволна. Малигни клетки на неоплазма со терапија со отпорност на автофагијата.

Истражувачите откриле дека онколошките болести поврзани со генетски абнормалности, кои вклучуваат меланом и епителиоиден глиобластом, до одреден степен се зависни од автофагијата. Chloroquine ја намалува стапката на хемиски реакции што се јавуваат за време на автофагијата. Преку овој процес, агресивниот глиобластом веќе не е отпорен на лек против рак како вемурафениб.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .