Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Крвниот притисок на мајката ќе ви помогне да знаете каков пол ќе роди дете

Во моментов, постојат многу начини за одредување на пол на неродено дете. Тие вклучуваат инструментални техники и фолклорни. Ултразвукот се смета за најефикасен, но кој воопшто не е во состојба да обезбеди информации на подот со точност од 100%.

Според една неодамнешна студија на персоналот во болницата Mount Sinai во Торонто, полот на новороденчето може да се определи со крвниот притисок на бремената мајка. Со цел да се добијат такви резултати, група од над 1.400 жени беше составена, кои наскоро ќе имаат дете.

За време на експериментот, беше утврден следниов модел: кај жени со зголемен крвен притисок, момчињата почесто се раѓаат, а на ниско ниво на крв, често се појавуваат девојчиња. Сепак, причините за оваа врска, експертите не може да се каже.

На почетокот на студијата и во периодот на раѓање, жените измерија неколку показатели, вклучувајќи ги и крвниот притисок, нивото на холестерол, гликоза и триглицериди. Беше откриено дека жените кои родиле момчиња го зголемиле систолниот тон пред бременоста.

Лекарите предупредуваат - конкретно изврши манипулација на крвниот притисок за да го раѓаат бебето од посакуваниот пол е опасно за здравјето. Сепак, се забележува дека таквото откритие може да игра значајна улога при планирањето на семејството. Сепак, се уште не вреди да се надевате на 100% резултат, бидејќи голем број дополнителни фактори влијаат врз формирањето на полот на идното дете.

Покрај тоа, овој експеримент овозможи да се објасни зошто во земјите каде жителите водат претежно здрав начин на живот и ретко страдаат од хипертензија, девојките сè повеќе се раѓаат.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .