Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Бактериите помагаат да се победи ракот на мозокот

Оштетувањето на ракот на мозокот е еден од ретките видови на рак, но и покрај тоа, оваа патологија се смета за најопасна. Вработените на универзитетот Research University во текот на нивните експерименти постигнале дека глиобластомот целосно е елиминиран со помош на микроорганизам како што е Salmonella typhimurium.

Овој тип на рак на мозокот е најагресивен. При дијагностицирање, просечната стапка на преживување кај луѓето е не повеќе од една и пол година. Само една десетина од вкупниот број на пациенти можат да живеат пет години.

Комплексноста на елиминацијата на глиобластомот лежи во фактот дека лековите треба да навлезат во крвно-мозочната бариера, а со помош на медицинска интервенција за целосно отстранување на таква малигна неоплазма е крајно проблематична. Овие фактори се предизвикани од специфичната локализација на образованието.

Во нивното истражување, научниците користеле само неутрализирани микроорганизми од салмонела тифиммуриум со недостаток на супстанција како пурин, што е од витално значење. Бактериите почнаа да го бараат овој ензим, поради што постигнаа онколошки тумор, во кој има многу од нив. Тогаш живите бактерии ја убиваат неоплазмата, а потоа ги користат остатоците од клетките на ракот како извор на хранливи материи.

Ваквите резултати се постигнати поради модификација на таквите бактерии, така што тие почнаа да лачат азурин и p53. Овие соединенија предизвикуваат микроорганизми да убиваат клетки на болеста, што доведува до самоуништување на туморот.

Најновиот метод на третман веќе е тестиран кај мали глодари со тешка форма на глиобластом. Повеќе од 20% од стаорци живееле сто дена, што одговара на десет години на човечкиот живот. Животните имале пролонгирана ремисија на болеста.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .