Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Енергетските пијалаци ја нарушуваат работата на срцето

Научниците од Америка дојдоа до такви тажни заклучоци откако спроведоа неколку практични студии. Значи, беше откриено дека потрошувачката на енергетски пијалоци, дури и при најниска доза, може да доведе до аритмии .

Научниците одлучија да ги тестираат своите претпоставки користејќи практичен експеримент. Во практичниот дел од работата присуствуваа околу стотина млади луѓе во возрасната група од 18 до 45 години. Треба да се напомене дека сите волонтери беа целосно здрави, немаше историја на какви било проблеми со кардиоваскуларниот систем.

Сите учесници беа поканети да пијат две лименки енергетски пијалаци дневно. Тука треба да се забележи дека во една група вистинскиот пијалак беше заменет со плацебо супстанција. Волонтерите пиеле два вида пијалаци дневно, со прекин од шест дена.

Според резултатите од истражувањето, беше спроведен целосен медицински преглед. Значи, беше откриено дека оние луѓе кои го консумираат енергетскиот пијалок, имале проблеми со срцето. Тие имале абнормален срцев ритам и мало зголемување на крвниот притисок. Научниците откриле дека пулсот не се стабилизира на нормално ниво.

Групата која го консумирала плацебото пиело нема такви нарушувања во работата на кардиоваскуларниот систем. Нивната здравствена состојба остана на исто ниво како и пред почетокот на истражувањето.

Работата во оваа насока се уште е во тек, бидејќи научниците треба да дознаат точно кои супстанции од пијалоците имаат таков ефект врз човечкото тело. Во моментот, додека сликата не се разјасни до крајот, научниците препорачуваат да се намали на минимум потрошувачката на такви супстанции. Покрај фактот што тие негативно влијаат на работата на срцето, тоа може да доведе до неуспех на биолошкиот ритам, кој исто така е полн со последици.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .