Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

За астматичарите им е забрането да јадат месо

Научниците откриле дека 4 порции месни производи, како што се шунка, колбаси или колбаси, може да ја влошат состојбата на луѓето со астма . Ова го истакнаа истражувачите на страниците на списанието Business Standard. Во текот на нивните тестови, таква причина беше идентификувана - месни производи имаат многу сол на азотна киселина во нив, кои предизвикуваат воспалителни процеси. Особено оваа компонента влијае на воспаление на респираторниот систем и белите дробови.

Покрај тоа, состојбата на астматичарите негативно влијае на тие вишок килограми. И честата потрошувачка на месни производи води до зголемување на телесната тежина. За правилно да се изведат статистичките податоци, Институтот за француски студии Инверм спроведе експерименти на 971 луѓе, од кои 49% се мажи. Тие ги интервјуираа сите учесници за нивната исхрана за време на астмата.

Научниците велат дека за нормално функционирање и безбеден живот, астматичарите треба да јадат не повеќе од 4 парчиња месни производи неделно, а уште подобро, само еден. Ако користите повеќе, може да предизвикате појава на непријатни симптоми, кои се оценуваат на скала од 5 точки.

Истражувањата покажаа дека во годините 2003-2007, бројот на пациенти со оваа болест значително се зголемил. Треба да се напомене дека половина од пациентите никогаш не пушеле, а една третина имала повеќе килограми. 9% од учесниците дури и дијагностицираа дебелина . Во просек, сите астматичари неделно консумираат не повеќе од 3 парчиња колбаси, колбаси или шунка. Во краток преглед, центарот заклучи дека над 5 години, 53% од учесниците немаа промени, 20% ги влошија симптомите и компликациите, а 27% од луѓето значително се подобрија.

Сите учесници беа поделени во 3 групи за да проверат како преработените месни производи влијаат на астмата, а во скоро секоја група се идентификувани околу 20% од пациентите со акутни симптоми.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .