Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Победа рак на простата може да морските бактерии

Според научниците, можно е да се елиминира ракот на простатата со помош на ласерско отстранување на туморот и лековите, кои се базираат на морските бактерии. Сепак, клиничарите забележуваат дека оваа техника е прифатлива само за болеста во раните фази. Овој пристап на комбиниран третман веќе е тестиран на 413 мажи. Треба да се каже дека ракот на простата е целосно елиминиран во половина од доброволците.

Една од главните предности на новиот метод на лекување е тоа што нема несакани ефекти. За споредба, можно е да се наведат фактите дека со традиционалната терапија на овој рак има неколку сериозни компликации. Најчесто, тоа е уринарна инконтиненција и целосна импотенција . Поради високиот ризик од развој на такви компликации, повеќето мажи го одложуваат третманот до критичен лимит.

Супстанцата, чии тестови поминаа неодамна, беше развиена врз основа на микроорганизми кои живеат на морското дно во речиси целосна темнина. Прво, оваа дрога се вбризгува во телото на пациентот и само тогаш ласерското отстранување на туморот се изведува. Принципот на работа е дека кога светлосниот зрак хит на бактерии, тие се активираат и ги уништуваат клетките на ракот. Така, самата простата останува сосема здрава.

Во моментов, продолжување на практичните испитувања на лекот. Научниците забележуваат дека ефективноста на нова супстанција се случува само во рана фаза на развој на болеста. Во овој поглед, лекарите велат дека треба да побарате медицинска помош на време. Раниот третман е веќе повеќе од половина од гаранцијата дека болеста може целосно да се елиминира.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .