Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Орлов хирург измислил нов метод на гинеколошки операции

Хирургот од Орловка, Алесија Аболмасов, разви нов метод на гинеколошка хирургија, кој ќе биде именуван по него. Лекарот не само што измислил нов метод на хирургија, туку и го извршил. Развојот на Аболмасова учествуваше на меѓународниот натпревар "Нови методи на операција", кој се одржа во московскиот Институт за хирургија име. Вишневски, и се рангираше прво на сите кандидати. Познатиот уролог Пјер Мано го објави победникот на најавата дека никој во светот никогаш не направил такви операции. Ова е важно откритие во модерната медицина.

Лекарот му кажал на локалниот телевизиски канал за неговото достигнување. Алексеј Аболмасов рече дека кога една жена му пријде со сериозен проблем. Пациентот има пролапс на матката со конгенитална васкуларна аномалија. Оваа патологија не дозволува традиционална операција и го поправа вештачкиот лигамент каде што обично се прави. Во овој случај, хирурзите може да ги оштетат женските крвни садови што доведуваат до внатрешни органи. Тогаш лекар Ориол одлучи да се обиде да го поправи пакетот не на сакралната коска, туку на двете лакови.

Две години, пациентот бил испитан, спровел постојана инспекција за да ја види реакцијата на телото во таква операција и да ја открие општата состојба на жената. Во ова време, лекарите забележаа позитивен резултат, кој ги изненади сите локални лекари.

Операцијата беше прилично лесна и многу побрза отколку со претходните хируршки интервенции. Самата пациентка, исто така, била подложена на операција едноставно и без компликации за време на операцијата. Новата ендоскопска технологија исто така го намалува ризикот од компликации. Денес, името на хирургот Ориол влезе во историјата на медицината, а нејзиниот развој беше наречен "Метод Аболмасов". Сега хирургот е ангажиран за регистрација на патент за неговото откритие.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .