Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Постот може да го "забави" развојот на ракот

Научниците тврдат дека медицинскиот пост може да го забави развојот на ракот и да доведе до фактот дека болеста целосно се повлекува. Сепак, треба да се забележи дека ова откритие важи само за децата. Во моментов, широката употреба на оваа практика сè уште не се дискутира, тестовите се спроведуваат само во рамките на лабораторијата.

Научниците забележуваат дека ова не се однесува на целосен терапевтски пород, туку промена на денови со оброци на полноправна исхрана и апстинирање од јадење. Практичниот дел од работата беше спроведен во истражувачки центар во Тексас. Глувци се користат како експериментални животни.

Се покажа дека постот може да го инхибира развојот на штетни клетки и го прави процесот реверзибилен во врска со два типа на акутна лимфобластна леукемија . Треба да се напомене дека ако зборуваме за рак на детството, болеста влијае само на имуните клетки. Во исто време, научниците забележуваат дека клетките на ракот, во овој случај, остануваат незрели, но тоа не влијае на процесот на нивна репродукција.

Во рамките на практичниот дел од работата, научниците развија циклус кој се состоеше од шест фази. Еден ден глодарите воопшто не се хранаа и им даваа само вода. Следниот ден тие ја добија целосната исхрана. Ваквата алтернација во исхраната не само што може да го забави развојот на ракот, туку и целосно да ја елиминира оваа болест од телото. Општо земено, експериментот траеше седум недели. До крајот на практичната работа во телото на глодари, клетките на ракот воопшто не биле откриени.

Научниците планираат да продолжат да работат на овој проект. Можеби во блиска иднина ќе се развие нов метод за лекување на рак кај децата. Сето тоа зависи од тоа колку ефикасно овој метод ќе се покаже во понатамошните тестови.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .