Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Текот на инфекцијата зависи од пол на пациентот.

Не е тајна дека мажите се многу полоши од грип и други настинки. Научниците откриле дека таквата реакција на навидум незначително нарушување во работата на телото се должи на особеностите на развојот на патолошкиот процес. Според научниците, инфективните процеси во машкото тело може да предизвикаат симптоми кои не се забележани во женското тело. Треба да се напомене дека студиите не се однесуваа само на САРС и грип , туку и на други заразни болести.

Значи, според статистичките податоци, мажите кои имале туберкулоза починале 1,5 пати почесто од жените со слична клиничка слика. Истото важи и за случајот кога еден човек го нашол човечкиот папиломавирус . Беше откриено дека овој патолошки процес резултираше со 4 пати почесто кај ракот на кожата кај мажите.

Причината за развојот на таквите патолошки процеси, научниците сеуште не се воспоставени. Сепак, според нивното мислење, кое сеуште не е потврдено од научни показатели, ова едноставно може да биде природен процес, бидејќи од аспект на вирусот, една жена е повеќе вреден носител, бидејќи таа раѓа потомство. Затоа е во интерес на бактериите да го оштетат женското тело колку што е можно помалку.

Со оглед на тоа, научниците заклучиле дека за поефикасна терапија со лекови, овој фактор треба да се земе предвид. Истото важи и за фармацевтските компании кои се занимаваат со развој и производство на лекови. Ако во текот на создавањето на лекот се зема предвид особеноста на машкиот и женскиот организам, тогаш самите препарати можат да бидат многу поефикасни.

Треба да се напомене дека работата на ова научно прашање сè уште не е завршена. Значи, научниците планираат да спроведат практични експерименти со животни и машки волонтери.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .