Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците откриле дека сексуалната желба може да се контролира

Група истражувачи од Калифорнија откриле дека интензитетот на сексуалната желба може да се контролира, бидејќи зоната се наоѓа во мозокот кој е одговорен за емоциите, имено задоволство. За време на стимулацијата на оваа страница се случува задоволството. За да го контролирате овој процес, можете да користите магнетно поле.

Така беа спроведени неколку практични експерименти, како резултат на кои беше утврдено дека оваа област во церебралниот кортекс овозможува да се регулира човечкото однесување преку дејствување на мозокот со помош на позитивни емоции. Треба да се напомене дека ако овој систем не функционира правилно, тогаш е возможен развој на стрес , депресија и невроза .

За третман на таквите нарушувања, научниците одлучија да користат неинвазивен метод - церебралниот кортекс бил под влијание на кратки магнетни импулси. Во практичниот дел од работата беа вклучени 20 лица. Значи, беше откриено дека кога мозокот беше стимулиран на овој начин, возбудата се зголеми. Сепак, научниците забележуваат дека таквите показатели биле видени само за време на сексуалниот однос, а не пред или после тоа. Затоа научниците забележале дека овој метод може да се користи за контрола на сексуалната желба на лицето.

Во моментов, во тек се практични тестови и теоретски истражувања во оваа насока. Доколку понатамошната работа ќе даде позитивни резултати, ќе биде можно да се зборува за нов метод за лекување на сексуални нарушувања, вклучително и за лицата на старост. Научниците, исто така, истакнуваат дека овој метод на третман ќе биде поефективен и поради тоа што нема да користи медицински препарати. Прерано е да се влезе на медицинскиот пазар, бидејќи научниците допрва треба да ги разберат можните несакани ефекти и контраиндикации.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .