Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците открија силен антибиотик во човечкото тело

Универзитетот во Рокфелер спровел значителни истражувања за бактериите. Тие анализираа кои бактерии ги има човечкото тело, кожата, човечката ДНК. Резултатите од студијата покажаа дека човечкото тело може да произведе силен антибиотик. Првичниот научен истражувач Шон Бреј со колегите спроведени врз основа на компјутерска анализа, што во голема мера ја зголеми брзината на работа и ефикасност.

Според презентираните податоци, станува збор за гумицин А и Б. Оваа супстанција може да уништи малигни бактерии кои не се соодветно засегнати од дрогата. Тоа е, тие веќе развиле имунитет на постојните лекови. Научниците велат дека ген најдобро влијае на стафилококиот, E. coli и други видови на опасни болести за кои лекот е повеќе како вода.

Еден од истражувачите на универзитетот, Шон Брејди, рече дека овој антибиотик станува таканаречен засилувач на други лекови кои се користат за време на третманот. Научникот даде пример за црево. Кога сте прицврстени само на еден крај, водата не застанува. Ако притиснеме двата краја одеднаш, тогаш постепено водата почнува да застанува. Исто така во акција таблети. Без гумимицин, ефектот на лекови ќе биде помалку забележлив, а во двојката тие даваат добар ефект.

Студијата беше спроведена на глодари. Во вештачки услови, две групи на глувци инфицирале смртоносна доза со стафилокок. Една група беше третирана со гумимицин, а втората - на стандарден начин. Резултатот од експериментот покажа дека само првата група на глодари може да преживее.

Овие хранливи материи се пронајдени од страна на научниците во родококус бактериите. Научниците сметаат дека е многу тешко да се произведуваат антибиотици in vitro, бидејќи тие не се синтетизираат. И во природни услови, "се крие". Во иднина, Шон Брејди и неговите колеги ќе продолжат да бараат корисни молекули во ДНК и други микроорганизми.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .