Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците донесоа вакцина која може да го елиминира ефектот на лековите

Група американски научници од Научниот институт Скрипс донесоа вакцина која ви овозможува да го елиминирате ефектот на лековите врз човечкото тело.

Како што рече шефот на научната група, ефектот на таквиот лек е насочен кон минимизирање на ризикот од смрт од предозирање со опиоиди. Сепак, покрај тоа, лекот ефикасно го елиминира негативниот ефект врз телото и другите лекови.

Во моментов, новата вакцина се тестира само во однос на ефектот врз живиот организам. Зборувајќи за тоа кога ќе се тестира на човечкото тело, сеуште е многу рано, бидејќи можните несакани ефекти и контраиндикации не биле проучени. Доколку понатамошните тестови даваат позитивен резултат, ќе може да се зборува за ефикасна превентивна работа во врска со зависноста од дрога.

Според прелиминарните податоци, новата вакцина ја користи способноста на имунолошкиот систем да "препознава" штетни организми и да ги елиминира. Треба да се напомене дека оваа дрога не го менува хемискиот состав на мозокот и затоа е поефикасна од веќе постоечките средства за сличен спектар на дејство.

На крајот од сите подготвителни работи се предлага да се започне со истражување на ефектот на лекот директно врз човечкото тело заразено со опојни дроги. Според научниците, работата треба да покаже позитивни резултати, и затоа можеме да зборуваме за појавата на нов лек на медицинскиот пазар.

Во моментов, проблемот со зависноста од дрога во светот се зголемува само. Треба да се напомене дека лековите не се само зависни кај луѓето и ги уништуваат нивните тела, туку и предизвикуваат други опасни болести.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .