Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Целосно напуштање на алкохолот е опасно за телото.

Група научници од Австралија откриле дека целосното напуштање на консумацијата на алкохол може да доведе до развој на одредени болести во човечкото тело и да го забрза процесот на стареење.

За да се потврди оваа претпоставка, беа спроведени неколку практични експерименти. Така, во една од нив учествуваа повеќе од 2000 луѓе. Сите учесници беа поделени во две групи. Првите беа оние доброволци кои редовно земаа мали количини алкохол. Втората група се состоеше од луѓе кои воопшто не пиеле алкохол и производи со неговата содржина. Треба да се напомене дека пред почетокот на оваа практична студија, апсолутно сите учесници биле подложени на детален медицински преглед.

Мора да се каже дека резултатите ги изненадиле и самите научници. Беше утврдено дека учесниците во групата во која алкохолот е целосно забранет, имаат полоши индикатори за здравјето од оние кои консумираат алкохол.

Во врска со овие резултати од практични истражувања, научниците забележуваат дека не е неопходно целосно да се напушти алкохолот. Се разбира, ако тоа не е забрането од страна на здравствената состојба - кај некои болести алкохолот во секоја доза и од било кој тип е строго забранет.

Во принцип, мала доза на висококвалитетен алкохолен пијалок има корисен ефект врз кардиоваскуларниот систем, го намалува ризикот од развој на дијабетес во речиси секоја форма. Но, треба да се разбере дека станува збор за умерена потрошувачка на лесни алкохолни пијалоци. Дневната потрошувачка на вотка нема да даде позитивен резултат, туку спротивното. Лесно е да се додадат вино, ракија, други алкохолни пијалоци или коктели врз основа на нив на дозволената листа.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .