Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Подоцна, мајчинството го продолжува животот на една жена

Група научници од Америка спровеле студија, што резултирало со откривање дека животот на жената и раѓањето на нејзиното прво дете се меѓусебно поврзани.

Истражувачите од Универзитетот во Калифорнија спроведоа неколку студии кои го следеа квалитетот на животот, физички и психички, на жените кои родиле. Значи, беше откриено дека жените кои го родиле своето прво бебе на 25-годишна возраст, а подоцна живеат многу подолго од оние чија работна активност се случила порано. Особено, второто се однесува на девојките со рана бременост - до 18 години.

Покрај тоа, научниците забележале дека жените кои одлучиле да станат мајка на позрела возраст имаат значително подобри животни услови и поодговорно му пристапиле на прашањето не само за носење на детето, туку и за понатамошен развој. Оваа состојба речиси целосно гарантира дека жените можат да живеат до 90 години. Се разбира, ако ги следите правилата за здрав начин на живот.

Како дел од овој проект, научниците спроведоа истражувања и за работата на поединечните телесни системи. Беше откриено дека жените кои го родиле своето прво дете по 25 години, имаат помала веројатност да развијат дебелина во иднина. Која е причината за развојот на такви процеси, тешко е да се каже, бидејќи научната работа се уште оди во оваа насока.

Сепак, лекарите велат дека ваквите заклучоци важат само за оние жени чија бременост е без компликации. Во спротивно, не е препорачливо да се направат какви било прогнози.

На кое и да е натамошно мајчинство, ова прашање треба да се земе како сериозно. На ова зависи не само здравјето на бебето, туку и самата мајка, што е многу важно во постпарталниот период.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .