Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Во човечкото тело се најде силен антибиотик

Оваа изјава беше направена од американска група научници. Според нивната изјава во човечкото тело е еден од најмоќните антибиотици. Доколку понатамошните експерименти се успешни, ќе биде можно да се зборува за нов метод за лекување на одредени вирусни и заразни болести. Во моментов, практичното истражување се изведува само во границите на лабораторијата.

Станува збор за таква супстанција како гумимицин А и гумимицин Б. Овие антибиотици можат да се борат против отпорни бактерии кои не се чувствителни на лекови. Ова откритие било направено за време на анализата на ДНК и оние бактерии кои живеат во човековиот црево. Покрај тоа, научниците добиле слични резултати од тестот, откако спровеле неколку студии во областа на човечката кожа.

Како што беше утврдено малку подоцна, горенаведените супстанции се покажаа како најефективни кај сите изучувани геноми. Нивната главна предност е што тие можат ефикасно да се справат не само со веќе познатите видови, туку и со модифицирани организми, за кои се знае дека се поотпорни на лекови.

За да докажат во практика такви теоретски изјави, научниците спровеле практичен експеримент. Значи, беа креирани две работни групи на лабораториски глувци, од кои секоја беше проследена со смртоносна доза на стафилококи . После тоа, првата група на глодари беше третирана со добро познати антибиотици, а другата беше дадена препарати врз основа на гумимини. Според резултатите, се покажа дека само втората група успешно ја претрпела болеста.

Работата во оваа насока се уште е во тек. Научниците ќе ги дознаат можните несакани ефекти од таквите лекови и контраиндикации. Само тогаш можеме да зборуваме за големата употреба на лекот врз основа на оваа супстанца.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .