Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Пелин може да убие клетки на ракот

Група научници од Калифорнија како резултат на претходните тестови утврдиле дека пелин е способен за убивање на клетките на ракот. Фабриката може да елиминира до 98% од заболените клетки за само 16 часа. Покрај тоа, научниците открија дека лековите создадени врз основа на ова растение можат да бидат одлична превентивна терапија против ракот.

Како резултат на истражувањето, исто така беше утврдено дека едногодишниот пелин не влијае негативно на човечкото тело, особено на здравите клетки. Претходно беше забележано дека лековите и козметиката врз основа на ова растение може да имаат негативно влијание врз здравјето на жените. Во текот на практичните истражувања, научниците целосно го отфрлија овој факт во однос на третманот на ракот.

Научниците утврдиле дека уништувањето на клетките на ракот се јавува како резултат на ширењето на супстанциите низ човечкото тело. Со цел лекот врз основа на пелинот кој едногодишен за целосно убивање на клетките на ракот, трае подолго од еден ден. Сепак, треба да се разбере дека многу зависи од етиологијата на онколошкиот процес и општата историја на пациентот, неговата возраст.

Главната активна состојка, во овој случај, е артемизинот, што ја намалува репродуктивната функција на клетките на ракот. Бидејќи тестовите даваат позитивни резултати, во блиска иднина ќе се започне со производство на лекот врз основа на оваа фабрика, со што ќе се овозможи поефикасно лекување на болестите на ракот.

За жал, во моментот, ракот често доведува до смрт. Лекарите, исто така, забележуваат дека е можно да се спречи таков број на развој на болеста, ако луѓето биле внимателни на превентивни мерки.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .