Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Во Кина, лекарите пораснаа

Лекарите од Кина спроведоа, на некој начин, чуден и единствен експеримент - вештачко уво се одгледуваше на раката на пациентот. Јадрото за раката на раката ќе биде рскавица од реброто. Треба да се напомене дека операцијата сè уште не е преместена во завршната фаза. Планирано е да се спроведат уште неколку експерименти, но за нив, во моментов, група научници не вели ништо.

Таквата неочекувана операција беше спроведена не само за научен експеримент. Според прелиминарните податоци, еден пациент бил примен во болницата, кој го загубил десното уво. Покрај тоа, пациентот беше сериозно повреден дел од лицето, тој беше подложен на неколку козметички операции со цел да ја врати кожата на лицето. Сепак, за жал, не беше можно да се врати увото со традиционален хируршки метод. Потоа беше одлучено да се спроведе таква експериментална операција.

Беше одлучено да се спроведе операцијата во три фази. Првично, проширувањето беше вградено во областа на десната подлактица. Во втората фаза самата 'рскавица била отстранета од пациентот, од што подоцна ја формирале основата за идното уво и го пренеле во раката.

Во третата фаза, вештачко растеното уво ќе се трансплантира на главата со примена на васкуларна анастомоза. Според прелиминарните податоци, операцијата ќе се изврши за три до четири месеци.

Според лекарите, ако овој вид оперативна интервенција дава позитивни резултати, тоа ќе помогне и во иднина - на ист начин, ќе може да се развијат и други органи и успешно да се трансплантираат.

Треба да се напомене дека ова не е прв случај на третман со овој метод. Слични операции биле извршени пред, но не секогаш биле успешни. Научниците кои работат на овој проект, тврдат дека сè оди според планот и не треба да има компликации.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .