Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците откриле начин да се прошири човечкиот живот за 60%

Како што беше откриено од страна на научниците малку порано, човештвото достигна максимално времетраење на постоење на планетата. Но, тоа не значи дека во иднина луѓето нема да можат да го зголемат времетраењето на животот на планетата. Ваквите промени се сосема можни ако направите некои прилагодувања на гените со помош на некои научни методи.

Според резултатите од теоретски и практични истражувања, беше откриено дека со елиминирање на LOS1 генот, животот на еден човек може да се прошири речиси еден и пол пати.

Неколку експерименти биле спроведени со квасецот Saccharomyces cerevisiae, поради што научниците успеале да извлечат 698 нови модифицирани организми од овој тип. Некои промени беа направени на генетскиот код на овие организми, по што беше утврдено дека 238 гени можат да влијаат на времетраењето на постоењето на жив организам.

Научниците заклучиле дека деактивирањето на LOS1 го зголемува животот на клетките на квасецот за 60%. Треба да се забележи дека во практичните истражувања, научниците не обрнувале внимание на целокупниот животен век на организмот, но само на должината на времето кога мајчината клетка е способна за репродукција.

Експериментите на другите живи организми сеуште не се спроведени, но ова е во плановите на научната работа на овој проект. Треба да ги спроведе истите експерименти врз глувците. Ако резултатите од студијата се позитивни, работата во оваа насока ќе продолжи.

Имајте на ум дека предвидениот човечки живот е 67,2 години. Жените во просек живеат до 69,5 години, мажи, односно 65 години. Не само физичкото туку и психолошкото здравје влијае врз очекуваното траење на животот. Затоа, внимателно третирајте го вашето тело и веднаш побарајте медицинска помош.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .