Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Црвеното месо може да предизвика смрт

Според научниците, црвеното месо може да предизвика прерана смрт. Таквите претпоставки биле направени порано, меѓутоа, тие немале потврдени научни докази.

Научниците од Соединетите Американски Држави спроведоа неколку практични студии, што резултираше со речиси целосно докажано горенаведената теорија. Истите заклучоци беа извлечени од научници од други земји, кои исто така спроведоа истражување во оваа област.

Според американските научници, според резултатите од истражувањето, стапката на смртност била меѓу популацијата која систематски јадела црвено месо. Особено во однос на масни сорти, бибер и печено месо. Според статистичките податоци, причината за смртта кај оваа група на население се кардиоваскуларни болести. Во исто време, научниците се фокусираа на фактот дека сликата не се менува, ако се земе предвид потрошувачката на црвено месо во тандем со здрави производи, активен животен стил со доволна количина на физичка активност.

Според резултатите од ваквите студии, научниците дошле до недвосмислен заклучок дека потрошувачката на црвено месо треба да се минимизира. Овој производ е подобро да се замени со диететски сорти на риба или месо, по можност парен или со минимална употреба на маснотии. Исто така, не заборавајте за потрошувачката во доволни количества зеленчук и овошје. Треба да се напомене дека потрошувачката на црвено месо е особено опасна за старите лица, бидејќи гастроинтестиналниот тракт повеќе не може целосно да вари "штетна" храна.

Оптималната исхрана не само што може да го задржи доброто здравје, туку и да спречува многу болести, особено во однос на гастроинтестиналниот тракт и кардиоваскуларниот систем. Затоа, потребно е внимателно да ја третирате вашата исхрана.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .