Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Се најде нов третман за алкохолизам

Научниците од Универзитетот во Тексас дојдоа до нови заклучоци во истражувањето во врска со третманот на алкохолизам. Значи, според нивното мислење, и според резултатите од научните експерименти, специјален вирус ќе помогне целосно и целосно да се излечи алкохолизам, кој ќе го "исправи" функционирањето на мозокот.

Како што е претходно утврдено, мозокот на лице кое е подложно на прекумерна потрошувачка на алкохол, предизвикува повеќе конзумирање на токсините отколку за ладење на течности. Покрај тоа, луѓето кои страдаат од алкохолизам, со текот на времето, само ја зголемуваат дневната стапка на консумација на алкохол, што значително го комплицира процесот на лекување. За да се елиминира овој феномен, можете да користите посебен генетски модифициран вирус.

Со цел да ги потврдат своите теоретски претпоставки, научниците спровеле неколку експерименти со животни. Глувци беа користени како испитаници. Пред глодарите беа испорачани два контејнери со течност - еден со вода, еден со алкохол. Според резултатите од првата фаза на експериментот, 80% од глувците претпочитаа чаша алкохол. Нешто подоцна, вирусот бил воведен во животните, кои директно влијаеле врз функционирањето на мозокот. Според резултатите од втората фаза на експериментот, било забележано дека повеќето од глодарите избрале чаша чиста вода. Според овој факт, беше спроведена дополнителна студија, при што беше утврдено дека невроните на мозокот "ја блокираа" желбата на телото да пијат алкохол.

Оваа техника може да помогне за поефикасно справување со алкохолизмот. Сепак, дали таквите студии ќе бидат спроведени со учество на други живи организми се уште не е познато. Се смета дека таквите експерименти за однесување на една личност не се хумани.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .