Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците сфатиле кои жени можат да живеат подолго

Норвешки научници одлучија да дознаат кои жени живеат подолго и што треба да се направи со цел максимално да се заштити нивното здравје од разни видови на болести.

Во текот на истражувањето беше откриено дека девојките и жените кои водат активен животен стил и имаат добра смисла за хумор, со 73% ја намалуваат веројатноста за развој на разни видови патолошки процеси. Особено во однос на развојот на кардиоваскуларни болести, особено мозочен удар . Покрај тоа, фер секс, кој не им пречи на другите и адекватно ја сфаќаат критиката, се шегуваат, се намалува веројатноста за ненадејна смрт за 48 отсто.

Таквите податоци беа собрани врз основа на теоретски и практични истражувања. Така, повеќе од 50.000 жени учествуваа во практичниот експеримент. Во прилог на горенаведените индикатори, исто така беше откриено дека девојчињата со добра смисла за хумор се со 83% помала веројатност да страдаат од заразни болести и речиси никогаш не одат кај лекарите со сомневање за рак.

Треба да се напомене дека таквите резултати од студијата не се целосно поврзани со мажите. Слични експерименти беа спроведени и со претставници на посилниот пол, и тоа е она што беше докажано - чувство за хумор, а активниот начин на живот ги намалува само заразни болести (за 74%). Тоа не спаси од патологиите на кардиоваскуларниот систем. Покрај тоа, стрес хормон кај мажи само се зголемува со возраста. Овие студии постојано се потврдуваат и во теорија и во пракса. Врз основа на ова, научниците советуваат да бидат колку што е можно повеќе позитивни за вашиот живот и да го насладуваат, ако е можно, со само позитивни емоции. Впрочем, за да се спречи болеста е многу полесно отколку да се лекува.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .