Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците откриле нов метод за дијагностицирање на кардиоваскуларните заболувања

Сега лекарите ќе можат да го дијагностицираат присуството на одредени срцеви заболувања. Треба да се напомене дека овој дијагностички метод сè уште не е целосно проучен, па затоа сеуште не е широко користен во практиката.

Научниците од САД, по серија теоретски студии и практични истражувања, развија нов метод за прелиминарна дијагноза на срцеви заболувања. Значи, според нивното мислење, таквите информации едноставно може да се "бројат" од човечки отпечатоци од прсти.

Во детален преглед на прстите на маж или жена, состојбата на садовите може да биде добро проучена. Секоја промена во нив може да укаже на патолошки процеси во кардиоваскуларниот систем.

Овие заклучоци медицински специјалисти дојде по детална студија на кардиоваскуларниот систем со патолошки промени и соодветните симптоми. Значи, со атеросклероза , едно лице почнува да покажува патолошки промени во рацете. Врз основа на ова, лекарите одлучиле да ги проучуваат фалангите на прстите, што довело до горенаведените резултати.

Според прелиминарните податоци, овој дијагностички метод ќе трае не повеќе од 20 минути. Сепак, само искусни медицински специјалисти можат да работат со него. Се претпоставува дека оваа техника ќе се користи како прелиминарна или во тандем со други истражувачки методи. Научниците кои го развиле овој метод се уверени дека во иднина ќе бидат широко користени.

Не треба да заборавиме дека редовното испитување од страна на медицинските специјалисти и внимателниот став кон нечистото здравје може, ако не и целосно да се исклучат, барем да го минимизираат ризикот од развој на една или друга срцева болест.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .