Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Американските научници тврдат дека во аптеките може да се купат најмалку два лека за да се помогне во надминување на аутизмот.

Специјалисти од Соединетите Американски Држави дадоа изјава дека дефектите на клеточно ниво, кои се забележани за време на прогресијата на таквата ментална болест како аутизам кај една личност, може да се корегираат со помош на лекови кои се веќе доставени до аптеките. Научниците спроведоа истражување во оваа насока во текот на подолг временски период и утврдиле дека земањето одредени лекови, особено оние кои се користат во третманот на епилепсија , помага да се справат со манифестациите на аутизмот кај луѓе од различни возрасни категории. Тие го нарекуваат вистински пробив за модерната медицина. Експерименталните податоци се веќе достапни за пошироката јавност.

Долго време е откриено дека аутистичното нарушување напредува кај луѓето поради појавата на туберозна склероза во неговото тело (во повеќе од педесет проценти од клиничките состојби). Ова нарушување е генетско, и до денес сеуште не е откриен начин да се излечи. Но, научниците од целиот свет активно работат во оваа насока и работат на сите нови теории за тоа како може да се елиминира.

Во текот на нивното истражување, американските научници детално го проучиле генетскиот материјал што претходно го земале од пациенти со аутизам. Откриле некои карактеристики. Експертите откриле дека таквите луѓе имаат оштетен мобилен систем кој е одговорен за митохондријалната употреба. По откривањето на оваа патологија, научниците изјавија дека сега постојат неколку лекови кои можат да го корегираат овој патолошки процес, со што се намалуваат манифестациите на симптоми на аутизам кај луѓето. Истражувањата во оваа област се во тек.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .