Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците од Норвешка рекле дека ќе им помогнат на жените да не се разболат додека носат дете

Специјалисти од Норвешка неодамна делеа уникатни информации за тоа што треба да прават жените за време на бременоста за да се намали веројатноста за појава на разни болести. Нивното мислење е дека, за да се избегне болеста во овој клучен период, неопходно е да се биде во одлична психолошка форма. Ова е основа за успешно лежење и раѓање на здраво бебе.

Специјалисти од Универзитетот во Берген спроведоа серија експерименти и студии кои им помогнаа да го идентификуваат овој важен фактор. Повеќе од шеесет и седум илјади жени, кои во тоа време беа во "интересна" позиција, учествуваа во истражувањето. Сите требаше да ги пополнат специјално составените прашалници кои ќе им помогнат на научниците да разберат колку се задоволни со нивниот сопружник. После тоа, научниците детално ги проучија сите прашалници и открија дека оние жени кои често се караат со својот соученик и поради тоа се во постојан стрес, многу почесто страдаат од разни болести, вклучувајќи и заразни болести. Истите жени кои се среќни во бракот се разболуваат многу поретко. Оваа тенденција се должи на фактот дека за време на носењето на бебето, телото на фер-секс-телото дава сета своја сила да се справи со можните опасности, вклучувајќи и болести. Постојаниот стрес ја намалува активноста на човечкиот имунолошки систем, што станува главна причина што жените почнуваат да повредат почесто (да станат поранливи).

Експертите од Норвешка препорачуваат сите мажи да ги избегнуваат стресните ситуации и да го заштитат нивниот нервен систем. Исто така, се препорачува да се користат повеќе храни кои имаат позитивен ефект врз функционирањето на имунолошкиот систем.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .