Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците од Тексас откриле дека раните воздигнувања за студирање или работа предизвикуваат сериозна штета за менталното здравје на човекот

Научниците од Тексас спроведоа неколку студии во текот на кои тие беа во можност сигурно да утврдат дека раните искази да учат и работат значително го нарушуваат човековото ментално здравје. Во исто време, ниту пол, ниту возрасна категорија не е апсолутно важно. Долго време специјалистите внимателно ја следеа здравствената состојба на жителите, кои се согласија да учествуваат во експериментот. И наодите не беа утешни. Резултатите од истражувањето се веќе достапни за пошироката јавност.

Експертите открија дека ако некое лице нема навика да се разбуди рано, но тој мора да го направи тоа поради некоја причина, на пример, ако треба да оди на работа, тој ќе биде иритиран, уморен и тепан по цел ден. И ако продолжува систематски, може да се развие и депресија и други психолошки заболувања. Треба да се забележи дека систематското нарушување на биоритмот многу негативно влијае на состојбата на нервниот систем и психата на поединецот.

Покрај тоа, научниците препорачуваат работодавците да ги земат предвид индивидуалните карактеристики на човечкото тело, така што работникот може да работи што е можно попродуктивно. На пример, малку може да го поместите почетокот на работниот ден или да ја извршите работата во две смени. Таквите иновации имаат неколку предности одеднаш - лицето ќе ја почувствува грижата на своите претпоставени, односно сака да работи подобро. Менталното здравје на работникот нема да страда, бидејќи целосно ќе заспие, а неговата општа состојба ќе биде задоволителна - тој ќе биде повеќе собрани, воздржани, не иритирани. Сето ова позитивно ќе влијае на работниот тек, како и на самата мотивација на вработените. Истражувањата во оваа насока продолжуваат.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .