Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Руските научници откриле начин да ги уништат клетките на ракот со воведување на витамин од групата Б во телото

Руските научници, заедно со нивните колеги од други земји, откријаа фундаментално нов начин на лекување на ракот кај пациентите. Експертите предлагаат да се уништат клетките на ракот со администрирање на витамини од групата Б (Б2), како и наночестички. Податоците од истражувањето се веќе достапни за општата јавност (резултатите се објавуваат во добро позната научна публикација).

Руските научници спроведоа серија експерименти со цел потврдување или негирање на теоријата за тоа како специфичните наночестички и витамини влијаат на клетките на ракот. Експериментите беа спроведени на лабораториски глувци, кои беа специфично инокулирани со човечки канцерски клетки. Беше откриено дека влегувањето во телото на глодарите на овие супстанции довело до фактот дека растот на онкологијата бил инхибиран, а обемот на неоплазмата на ракот станал деведесет проценти помал.

Долго време научниците беа ангажирани во развојот на наночестички, чија главна функција беше дека тие би можеле да користат молекули на рибофлавин за да ги уништат клетките на ракот во телото на живите суштества. Витаминот Б2 (исто така познат како рибофлавин) е главната хранлива материја за тумори на ракот. Врз основа на ова, научниците сугерираа дека оваа функција може да се искористи за да се идентификува местото на локализација и понатамошно уништување на клетките на ракот. За ова тие дополнително користеа сини и ултравиолетови ласери.

За време на истражувањето, научниците се соочуваат со еден проблем - ултравиолетовите зраци не продираат низ ткивата на човечкото тело. Затоа, сè уште не е можно да се користи за да не му наштети на човечкото тело. Но, овој проблем беше решен од страна на специјалисти со помош на специфични наночестички кои имаат единствена можност - тие апсорбираат светли бранови. Истражувањето продолжува и во иднина научниците сакаат да спроведат слични експерименти кај луѓето.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .