Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците создадоа иновативен лек кој ќе помогне во лекувањето на леукемија кај децата

Неодамна, научниците го објавија пронајдокот на иновативен лек кој е создаден од комбинација на неколку лекови кои претходно биле користени за лекување на оваа сериозна болест. Специјалисти беа ангажирани во истражувањата во оваа област повеќе од дваесет години, и само сега конечно успеаја да создадат оваа уникатна алатка. Сега, луѓето, вклучувајќи ги и децата, имаат надеж дека постои начин да се опорави од леукемија . Истражувањата во оваа област од страна на специјалисти продолжуваат.

Креирање на лек кој може да помогне во лекувањето на мали деца на леукемија е приоритет во хемиското и фармаколошкото поле за многу години. Претходно, тестовите беа спроведени од страна на специјалисти на клетки кои претходно биле земени од деца со различни форми на леукемија, со цел да се создадат дополнителни модели на реплицирачка болест во специјално опремена лабораторија. Понатаму, иновативни технологии се користат за споредување на составот на вештачки креирани модели и клетки на ракот.

По подготовката, научниците тестирале над сто различни видови на лекови како во лабораториските модели, така и во клетките на ракот, кои сега се користат за лекување на болеста кај возрасни пациенти. Овие студии беа следниве - специфичен лек Ромидепсин значително го подобрува ефектот на друга алатка - Цитарабин. Комбинацијата на овие лекови помага во значително намалување на прогресијата на пациентите со леукемија. Сега, експертите работат на изнаоѓање на максимална доза за администрирање на лекови, како и како да ги комбинираат правилно, со цел да ги применуваат што е можно поефективно во понатамошните клинички испитувања (кои ќе се спроведуваат во блиска иднина).

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .