Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците од Велика Британија воспоставија врска помеѓу тежината на фер сексот и односите со мажите

Научниците од Велика Британија спроведоа серија експерименти во кои тие можеа да утврдат интересен факт - емотивната состојба на фер сексот, како и нејзината врска со мажот, влијае врз множеството или губење на тежината. За да се добијат такви податоци, специјалисти требаше да интервјуираат околу три илјади жени, по што беа детално анализирани.

Експертите открија дека во периодот кога романтиката почнува да се развива, тежината на жената постепено се менува. Веднаш штом фер сексуалната жена се запознава со партнерот што го сака и со кого сака да изгради врска, нејзината тежина се намалува во просек за два и пол килограми. Овој тренд се должи на фактот дека жените имаат тенденција да ги задоволат нивните избраните, изгледаат поубави и потешки. Штом односот се стабилизира, дамите обично престанат да се грижат за себе, па затоа нивната тежина се зголемува во просек од четири до пет килограми. Ако двојката има проблеми, различни стресни ситуации, тогаш тежината се намалува. Истото се забележува и во периодот кога невестата почнува интензивно да се подготвува за свадбата, бидејќи тоа е исто така еден вид стрес за неа.

Покрај тоа, периодот на бременост и породување, како и постпарталниот период, заслужува посебно внимание. Зголемувањето на телесната тежина во овој момент се должи на физиолошката состојба на телото. И по бременоста, тенденцијата да се стекне или губат телесната тежина кај поголемиот дел од жените кои биле анкетирани повеќе не била поврзана со емоции и односи со партнерот. Но, научниците не можеа да ја разберат причината за таквата промена и недостатокот на врска помеѓу емоционалната состојба и тежината. Во овој период, намалувањето или зголемувањето на телесната тежина зависи само од желбата на жената да се грижи за себе.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .