Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Американските научници развиваат пилула која може да ја потисне желбата за самоубиство

Во тоа време, американските научници развиваат специфичен лек кој ќе помогне да се потисне прогресивната желба за самоубиство кај луѓето од различни возрасни групи. Специјалисти туркаа уникатно откритие за спроведување на експерименти - открија сосема нов ензим, претходно непознат за нив, во човечкото тело. Неговата особеност е дека може да влијае на воспалителните области што постојат во мозокот и 'рбетниот мозок, а со тоа предизвикуваат самоубиство на поединци.

Научниците се уверени дека ако успеат да го блокираат овој ензим, тогаш на овој начин ќе биде можно да се спречи голем број обиди за самоубиство кај луѓето. Сега статистиката е доста разочарувачки - секоја година се зголемува бројот на луѓе кои извршуваат самоубиство. Во овој случај, бројот на самоубиства вклучува и возрасни и адолесценти. Затоа, експертите активно се ангажираат во истражувањето во оваа насока, со цел да се создаде лек кој ќе помогне да се потисне желбата за самоубиство кај поединци.

Сега е познато дека човечкиот имунолошки систем игра во формирањето и прогресијата на самоубиственото расположение. Тој може да реагира на сериозен стрес со формирање на фокуси со воспалителен процес, како во мозокот, така и во 'рбетниот мозок, кој ќе биде негативно засегнат од идентификуваниот ензим. Исто така, беше утврдено дека кај лицата кои имаат суицидни тенденции се зголемува концентрацијата на две киселини, хинолини и пиколини (се спроведе експеримент во кој учествувале мажи и жени од различна возраст). Овој момент, исто така, ќе бидат земени предвид од страна на научниците при создавање на пилула за самоубиство. Во тек е истражување во оваа област.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .