Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Американските научници успеаја да ја утврдат границата на човечката долговечност

Американските експерти открија дека дури и со сегашното ниво на развој на здравствениот систем, едно лице ќе може да живее најмногу до сто и дваесет и пет години. И покрај фактот дека во текот на изминатите неколку децении, животниот век на луѓето е зголемен, сепак максималните граници на долговечноста се речиси достигнати. Податоците од истражувањата на американските експерти веќе се објавени во добро позната научна публикација.

За да се утврди прифатливото ограничување на долговечноста, научниците подолго време ги проучувале податоците за смртноста на луѓето во сите земји во светот (родот не бил земен предвид во овој случај). Како резултат на тоа, беше откриено дека во околу 90% од земјите, очекуваното траење на животот на поединецот беше највисоко уште во осумдесеттите години. Исто така, беше потврдено дека од тоа време овие бројки не се зголемија, туку напротив - од 1995 година, просечната должина на животот на една личност е намалена. Геронтолозите посочија дека очекуваниот животен век на поединци во земјите ширум светот се зголемува поради намалувањето на смртноста кај новороденчињата (што претходно беше многу високо), како и појавата на постојани иновации во здравствениот систем (нови методи на лекување, дијагностицирање и спречување на болести кои претходно на неизлечива).

За време на студијата за податоци за морталитетот беше откриено дека должината на должината во повеќето земји е сто години. Но, исто така е веројатно дека едно лице од десет илјади ќе може да живее 125 години. Сега истражувањата во оваа област продолжуваат и научниците развиваат начини за борба против природното стареење на телото. Тие веќе посочија дека генетската терапија ќе им помогне на бавното стареење.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .