Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците открија дека фер секс е болен од мажите

Американските научници спроведоа серија експерименти во кои беше откриено дека претставниците на фер секс страдаат од болни сензации многу повеќе од мажите. Дури и ако синдромот на болка ја има истата причина за манифестација, тогаш мажите и жените го чувствуваат сосема поинаку. Мерењето на чувствителноста беше оценето на посебен обем. И просечните податоци добиени од научници од еден американски универзитет беа следните: чувствителноста на претставниците на послаб пол е повисока од онаа на мажите за една точка (скала од десет точки).

Суштината на истражувањето беше да се утврди разликата во сензитивноста кај луѓето кои страдаа од разни болести. Во овој експеримент учествуваа околу седумдесет и две илјади жители на двата пола. Сите имале историја на различни патолошки состојби кои довеле до појава на болка. Специјалисти од Американскиот универзитет откриле дека претставниците на посилниот пол зборуваат дека нивните болести се помалку сериозни. Жените велат дека предизвикуваат многу страдање и болка. Индикациите се разликуваат дури и во присуство на иста болест кај поединци.

Експертите во оваа област претпоставуваат дека разликата во тоа како мажите и жените ја доживуваат болката не лежи во фазата на појавата на компонентата на болка, туку во подложност на една или друга патолошка состојба. Научниците уште еднаш потврдија дека човечкото тело реагира на болка многу подобро од телото на жената. Студијата потврди неколку хипотези дека жените имаат помала веројатност да страдаат од мигрена , болки во вратот со остеохондроза , болки со синузитис и така натаму.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .