Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Британските научници открија дека хранењето на мали деца со кикирики помага да се заштитат од развој на алергија на оваа храна.

Британските научници веќе долго време спроведуваат експерименти и разни студии кои имаат за цел да идентификуваат ефикасни методи за спречување и контрола на алергиските реакции кај децата. Медицинската статистика денес е таква што децата почесто се дијагностицираат со алергии на одреден прехранбен производ. Затоа прашањето за борба против алергиските реакции е приоритет за научниците од целиот свет.

Британските научници тврдат дека ако го нахраните вашето дете со кикиритки во раното детство, ова дополнително ќе помогне да ги заштити од развојот на алергија на овој прехранбен производ. Податоците од нивното истражување, научници објавени во добро познати научни публикации. Долго време беше спроведена студија во која учествуваа околу 200 илјади деца на возраст од 4 до 7 години (рано детство). Кикирики беа нужно вклучени во исхраната на сите учесници за да се потврди хипотезата дека ова ќе помогне да се намали ризикот од алергиска реакција во иднина. Здравствената состојба на децата постојано го следат високо квалификувани специјалисти. Подоцна, состојбата на сите жители беше оценета како што пораснаа. Интересно е фактот дека скоро сите од нив не биле алергични на кикирики.

Покрај тоа, јајцата се користеа како алергенски производ. Децата, исто така, активно се вклучени во исхраната на овој прехранбен производ. Теоријата изложена од научниците, овој пат потврди. Лицата кои биле нахранети со јајца во раното детство не развиле алергија кај нив во зрелоста. Експертите не запираат на постигнатите резултати. Во иднина, тие сакаат да спроведат слични експерименти со други алергиски производи, како што се црвено овошје, мед, млеко и така натаму.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .