Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Руски научници развија уникатна технологија која може да се користи за ефикасно лекување на онкологијата.

Медицинските статистики во моментот се такви што секоја година бројот на луѓето кои се разболуваат од рак станува се повеќе и повеќе, но сé уште нема развиено техника која целосно може да излечи од оваа страшна болест. Уникатно откритие направено од научниците од Новосибирск - тие станаа развивачи на технологија која може ефикасно да се бори против клетките на ракот. Податоците од нивното истражување и развој денес се објавени.

Руски научници сугерираа дека ќе биде можно да се борат против туморите на ракот со помош на иновативен акцелератор на честички. Основата е примена на технологијата на терапија на зафаќање со боречки неутрони. Практичната употреба на оваа технологија е можна за неколку години. Според прелиминарните податоци, таа ќе се користи во 2020 година. Научниците планираат понатаму да создадат клиника за третман на разни видови на онкологија, во која ќе се применува овој метод на лекување. Доколку се обезбеди соодветно финансирање за овој проект, се претпоставува дека до 2021-2022 година ваквата здравствена установа ќе ги отвори вратите за сите луѓе кои страдаат од онколошки заболувања.

Во оваа фаза, научниците продолжуваат да ги спроведуваат своите истражувања, како и да се ангажираат во подобрување на оваа технологија, така што во иднина ќе помогнат поефикасно да се борат против клетките на ракот. Доколку овој проект се уште е одобрен, тогаш постои претпоставка дека НСУ ќе се занимава со обука на специјалисти, како и медицински работници кои ќе бидат директно вклучени во процесот на работа на инсталацијата на БНЦТ. Дизајнот на клиниката каде што треба да се инсталира оваа иновативна опрема е исто така во процес на развој.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .