Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Италијанските научници открија дека осветлувањето има значаен ефект врз машката сексуална желба.

Италијанските научници долго време спроведоа експерименти во кои беше откриено дека сексуалната желба, како и квалитетот на сексуалниот живот воопшто, има значително влијание сезонска. Во зависност од годишното време, нивото на сексуална желба се менува - во телото на машки претставник, производството на тестостерон (машкиот полов хормон) се намалува во есен-зимскиот период и се зголемува повторно со почетокот на пролетта и летото. Но, италијанските специјалисти не застанаа да ги добијат таквите податоци. Беше посочено дека квалитетот на сексуалниот живот е под влијание на нивото на просветлување.

За да се потврди оваа хипотеза, беше спроведен експеримент, во кој учествуваа околу 40 жители. Сите од нив претходно биле поставени на ниво на сексуалниот хормон во телото (потребни се кандидати со низок тестостерон). Речиси сите од нив го намалија, а во исто време имале и сексуална дисфункција. Оваа група на луѓе беше поставена 2 недели во просторија, во која, наместо ѕидови, беа инсталирани светлосни панели, со што се обезбеди оптимално внесување на светлина. По истекот на наведениот период, научниците повторно ја оценија концентрацијата на тестостерон во телото на мажите. Како што се испостави, неговото ниво се зголеми.

Податоците од нивниот експеримент, научниците веќе објавија. Благодарение на нивното истражување, сега е можно да се утврди не само причината поради која мажите можат да искусат разни сексуални дисфункции, туку и метод за нивно ефикасно и безопасно елиминирање. Овие експерименти, научниците сакаат да го објават на престижниот годишен конгрес. Сега, истражувањата во оваа област продолжуваат, а експертите бараат начин за тоа како ова знаење може да се примени во пракса со терапевтска цел.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .