Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Американските научници пронашле начин да се спречи прогресијата на ракот на кожата

Американските научници спроведоа серија експерименти во кои биле во можност да утврдат интересен факт - сончевата светлина може да го забави растот на клетките на ракот во кожата. Претходно, специфични компоненти беа воведени во овие патолошки клетки кои поинтензивно ги апсорбираа сончевите зраци.

Резултатите од експериментите беа објавени од страна на американските научници пред некој ден. Долго време, беше спроведено истражување, чија главна цел беше да се идентификуваат ефективни методи за борба против ракот на кожата . Специјалистите успеаја да го забават растот и ширењето на клетките. Пред тоа, нивната ДНК беше променета. Во текот на раните експерименти, научниците успеале да откријат дека ултравиолетовото зрачење има негативен ефект врз клетките на ракот. Но, нормално функционирачките клетки можат брзо да ја вратат целосната штета што ќе ја предизвикаат овие зраци. Оваа функција беше земена во предвид од страна на експерти за спроведување на истражувања.

Американските научници станаа креатори на нуклеозиди, чија главна функција е поинтензивна апсорпција на новите ултравиолетово зрачење. После тоа, овие специфични супстанции се закачија на клетките на ракот. Како резултат на тоа, беше откриено дека растот на абнормалните клетки се забавува кога се изложени на сончева светлина. Исто така успеавме да дознаеме дека реактивните кислородни форми, кои исто така се вклучени во нивниот состав, започнале активно да ја уништат самата ќелија. Истражувањата во оваа област се во тек. Научниците сугерираат дека нивните достигнувања во иднина може да се користат како ефикасно средство за борба против ракот на кожата кај луѓе од различни возрасни категории.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .